Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
 
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2010 10:27:53
Ανακοινώσεις: 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η ΚΕΠΟΜ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΩ ΜΕΡΑΣ
Είστε εδώ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η ΚΕΠΟΜ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΩ ΜΕΡΑΣ 27/09/2010
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η ΚΕΠΟΜ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΩ ΜΕΡΑΣ
 

Την Κυριακή 26/09/2010 η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου πραγματοποίησε συνάντηση κατοίκων και φορέων της Άνω Μεράς στο εστιατόριο «Βαρδάρης». Η πρόσκληση αφορούσε τη γνωριμία των κατοίκων με τα μέλη της Κ.Ε.Πο.Μ., τη συζήτηση και την καταγραφή των μικρών και μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή και οι κάτοικοι στην καθημερινότητά τους.

Μετά την εισηγητική ομιλία της επικεφαλής του συνδυασμού Δέσποινας Νάζου –η οποία επεφύλαξε έκπληξη παρουσιάζοντας την πρώτη εικοσάδα υποψηφίων του συνδυασμού καθώς και στοιχεία του προγράμματος- έγιναν συμπληρωματικές τοποθετήσεις για επιμέρους θέματα και ενημέρωση για τον Καλλικράτη από μέλη της Κ.Ε.Πο.Μ. Ακολούθως έλαβαν το λόγο πολίτες που ανέπτυξαν με αγωνία τα επί χρόνια άλυτα προβλήματα της Άνω Μεράς και των γύρω περιοχών.
Συσσωρευμένα προβλήματα, που τείνουν να πνίξουν ένα χωριό φημισμένο, τραγουδισμένο, όμορφο κι αξιοπρεπές. Οι κάτοικοι δίκαια αισθάνονται ότι αντιμετωπίζονται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Δεν βλέπουν έργα πνοής, ούτε ενδιαφέρον μόνιμο και διαρκές. Κι όμως εδώ στην Άνω Μερά βρίσκεται το αναπτυξιακό μέλλον της Μυκόνου. Ένα μέλλον που μας επιφυλάσσει εκπλήξεις αφού όλα δείχνουν ότι αύριο το νησί, για να επιβιώσει στον ανταγωνισμό, πρέπει να προβάλει το διαφορετικό του πρόσωπο.

Αυτό όμως το μέλλον φαντάζει όλο και πιο απόμακρο όταν η Άνω Μερά είναι ένα ασύνορο χωριό με έλλειψη αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού, με νερό κακής ποιότητας, χωρίς τη μέριμνα να απολαμβάνει ο επισκέπτης στοιχειώδεις υποδομές, όπως ένα γραφείο πληροφοριών και δίκτυο δημόσιων τουαλετών στις παραλίες. Όταν λείπει το ενδιαφέρον για τους ψαράδες και τους αγρότες. Όταν η πολιτική που θα αναδείξει την Άνω Μερά σε εναλλακτικό τόπο διακοπών, με τα εκκλησιαστικά μνημεία, τους ανεμόμυλους, τους περιστεριώνες, τα παραδοσιακά χωριά, τη μουσική παράδοση, τα τοπικά προϊόντα, τον διαφορετικό τρόπο ζωής, απουσιάζει παντελώς.

Η πολιτιστική συνεισφορά του Δήμου περιορίζεται σε μια δυο εκδηλώσεις στα ʽΝιάμερα, ενώ έχουμε δημόσια κτίρια χωρίς στοιχειώδεις υποδομές, λείπουν η καλή συγκοινωνία, η μέριμνα για το παιδί, τη νεολαία, και τους ηλικιωμένους, δεν υπάρχει ασφάλεια στους δρόμους και αστυνόμευση, εξακολουθεί η ανεξέλεγκτη απόρριψη μπαζών και σκουπιδιών, ενώ τα ρέματα κι οι ακρογιαλιές δέχονται βοθρολύματα.

*Κι αν όλα αυτά ήταν μια ανεκτή πραγματικότητα στα χρόνια του ʼ60, σήμερα απλά είναι ο ορισμός της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας.*
Η Κ.Ε.Πο.Μ. με απλές και δημόσιες κινήσεις κατέγραψε εν πολλοίς γνωστά από χρόνια προβλήματα. Η κατάσταση δεν έχει αλλάξει παρά μόνο προς το χειρότερο.
Η συνάντηση ήταν η δεύτερη που πραγματοποίησε ο συνδυασμός στοχεύοντας στην ουσιαστική ανάδειξη των θεμάτων της υποβαθμισμένης Άνω Μεράς.

Το πλαίσιο μια τέτοιας εκδήλωσης αποτελεί πρόταση, ενός άλλου τρόπου προσέγγισης των προβλημάτων και των συμπολιτών μας, με κοινωνική ευαισθησία, ευθύνη και ουσιαστικό πολιτικό διάλογο. Είναι ο τρόπος της Κ.Ε.Πο.Μ., μιας κίνησης που έχει 70 μέρες οργανωμένης παρουσίας και ήδη βάζει τη σφραγίδα μιας νέας πραγματικότητας. Ήρθαμε για να δουλέψουμε, να επεξεργαστούμε λύσεις, να πάμε τον τόπο παραπέρα. Ήρθαμε για να μείνουμε και θα είμαστε πάντα ενεργοί αναδεικνύοντας καθημερινά την απόφασή μας να περάσουμε από το Εγώ στο Εμείς, γιατί η Μύκονος μας έχει ανάγκη όλους.


Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου
Μύκονος 27/09/2010
Πίσω
Αποστολή σελίδας με email  Αποστολή σελίδας με email
Εκπτύπωση σελίδας Εκπτύπωση σελίδας
Πάνω