Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
 
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2010 10:27:53
Ανακοινώσεις: 
 
Αναστάσιος Συριανός του Πέτρου
Είστε εδώ: Αναστάσιος Συριανός του Πέτρου
 

Αναστάσιος Π. Συριανός

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό Μύκονος Επόμενη Μέρα

 
Είμαι Μυκονιάτης από μητέρα και πατέρα Μυκονιάτες. Μεγάλωσα στην Μύκονο, όπου και τελείωσα το Λύκειο. Συνέχισα την μόρφωσή μου στην Αγγλία, όπου πήρα το βασικό πτυχίο στις Ευρωπαϊκές Σπουδές με Ισπανικά (BSc in European Studies with Spanish, University of Plymouth) και το Μεταπτυχιακό στην Πολιτική Κοινωνιολογία (MA Political Sociology, University of Kent). Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου και των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων επέστρεψα στην Μύκονο όπου ζω μόνιμα κι εργάζομαι στην οικογενειακή τουριστική επιχείρηση. Μία από τις πρώτες μου πρωτοβουλίες μετά την επιστροφή μου ήταν η διεξαγωγή έρευνας για τις επιλογές που προσφέρει η Μύκονος όσον αφορά την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου της μαθητικής νεολαίας. Τα απογοητευτικά αποτελέσματα της έρευνας αυτής δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Μυκονιάτικος Λόγος» τον Φεβρουάριο του 2006. Από το σημείο αυτό, ξεκινάει μια διαρκής ενασχόληση με τον τόπο μου μέσα από διάφορες δραστηριότητες.
 
Μέσα από το ιστολόγιο mykonensis.blogspot.com εκφράζω τις απόψεις μου σχετικά με την πολιτική διοίκηση που ασκείται στην Μύκονο και μέσα από το originalmykonos.blogspot.com τονίζω την περιβαλλοντική και οικολογική συνείδηση που απαιτεί η βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού, ενώ αναδεικνύω μερικές από τις χαρακτηριστικές ομορφιές που κάνουν την Μύκονο να ξεχωρίζει. Παράλληλα, μέσα από τα κανάλια που διατηρώ στο YouTube, έχω μεταξύ άλλων επιμεληθεί την δημοσιοποίηση των βίντεο «Μία Μέρα στην Μύκονο το 1968 Μέρος Α και Β» (A Day on Mykonos in 1968 Part A & B) και το «Η Μύκονος και η Δήλος στα ‘60» (Mykonos and Delos 1960’s) τα οποία έχουν προβληθεί και στις Αποσπερίδες του Παναγιώτη Κουσαθανά.
 
Το ενδιαφέρον μου, ωστόσο, για την νεολαία, τον αθλητισμό και την καλύτερη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου μας, δεν σταματάει. Η ενασχόλησή μου με τον Αθλητικό Σύλλογο Παγκρατίου Αθλήματος «Η Μύκονος» από την θέση του Προέδρου, μου δίνει την δυνατότητα με την συμπαράσταση του Δ.Σ. του συλλόγου να κάνω πράξη το όραμά μου και να αποκτήσει η Μύκονος κι άλλες διεξόδους στον τομέα της άθλησης. Σήμερα στο Γυμναστήριο του Συλλόγου λειτουργούν για πρώτη φορά τμήματα τριών Πολεμικών Τεχνών με μικρούς και μεγάλους αθλητές.
 
Την ίδια στιγμή με μία ομάδα από νέους Μυκονιάτες και νέες Μυκονιάτισσες έχουμε δημιουργήσει την «Νεανική Δράση Μυκονιατών». Στόχος μας είναι μέσα από αυτήν την κίνηση να αναδείξουμε τις αγωνίες των νέων σχετικά με το παρόν και το μέλλον της Μυκόνου και να συμβάλλουμε με το φρέσκο όραμά μας στην αλλαγή του τόπου μας προς το καλύτερο. Στο πλαίσιο αυτό αναλαμβάνουμε συμβολικές δράσεις και πρωτοβουλίες, εφαρμόζοντας πρώτοι τις αλλαγές που θέλουμε να δούμε στην Μύκονο, όπως ο εθελοντικός καθαρισμός της ακτογραμμής Τούρλος-Νέο Λιμάνι και η πρωτοβουλία μας «Νοιάζομαι για τον τόπο μου. Δεν παρκάρω στο Γιαλό». Κατανοούμε ωστόσο ότι αν δεν εμπλακούμε με τα κοινά οι ιδέες μας και το όραμά μας για τον τόπο κινδυνεύουν να χαθούν. Θέλουμε η φωνή μας να ακούγεται και να λαμβάνεται υπ’ όψη. Ο μόνος τρόπος για να το εξασφαλίσουμε αυτό είναι μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Από εκεί θα μπορούμε να ασκούμε έλεγχο στην εκάστοτε Δημοτική Αρχή και θα μπορούμε να επηρεάζουμε θεσμικά πλέον τις αποφάσεις που αφορούν τις ζωές μας και την εξέλιξη του τόπου μας. Για τον λόγο αυτό επιλέχθηκα από την Νεανική Δράση να εμπλακώ στην εκλογική διαδικασία και με την στήριξή της να εκπροσωπήσω την φωνή, τις ιδέες και το όραμα της νεότερης γενιάς Μυκονιατών.
 
«Η Μύκονος χρειάζεται αλλαγή. Η αλλαγή προς το καλύτερο είμαστε ΕΜΕΙΣ.»

 

Πίσω
Αποστολή σελίδας με email  Αποστολή σελίδας με email
Εκπτύπωση σελίδας Εκπτύπωση σελίδας
Πάνω