Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
 
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2010 10:27:53
Ανακοινώσεις: 
 
Σαλάχας Νικόλας του Δημητρίου
Είστε εδώ: Σαλάχας Νικόλας του Δημητρίου
 
 

ΣΑΛΑΧΑΣ ΝΙΚΟΛΑΣ
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό Μύκονος Επόμενη Μέρα

Ζούμε σε μια μικρή κοινωνία. Όλοι γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας. Περιττεύουν οι εύκολοι χαρακτηρισμοί και οι τεχνητές διαχωριστικές γραμμές. Πορεύτηκα αυτά τα 4 χρόνια της δημοτικής μου θητείας ακολουθώντας την συνείδησή μου για το καλό της Μυκόνου. Του νησιού που γεννήθηκα, μεγάλωσα και σήμερα μεγαλώνουν τα παιδιά μου. Τα παιδιά μας.
 Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός.
 Είμαι επαγγελματίας εθελοντής.
Οι εκλογές του Νοεμβρίου σηματοδοτούν την αφετηρία μιας νέας εποχής.
Γυρίζουν σελίδα στην ιστορία της αυτοδιοίκησης. Το νομοσχέδιο Καλλικράτης ανατρέπει την λογική των μικρών οριζόντων και των πρόχειρων αποσπασματικών λύσεων.
Ανοίγει τον δρόμο για ένα νέο μοντέλο διοίκησης με νέες δομές και αυξημένες αρμοδιότητες, όπλα που μόνο σε κατάλληλα χέρια μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος του τόπου.
 Έχουμε χρέος να ανταποκριθούμε στην αλλαγή αυτή που απαιτεί ισχυρή συστράτευση για να δημιουργήσουμε τον αντίλογο στην σημερινή κρίση θεσμών και αξιών.
Υπάρχουν υγιή κύτταρα στην κοινωνία μας, τα οποία από όποια αφετηρία κι αν ξεκινούν μπορούν να συνεργαστούν, να δώσουν λύσεις και να δημιουργήσουν υποδομές αντάξιες ενός οργανωμένου Δήμου, με περήφανους πολίτες.
Χωρίς πολιτικό εγωισμό, χωρίς προκαταλήψεις και κάθε είδους εξαρτήσεις αποφάσισα να συμπορευτώ και να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Παράταξης Μύκονος Επόμενη Μέρα του Α.Φιορεντίνου συμφωνώντας με την πρότασή του για σύγκλιση, με κοινό στόχο την ανανέωση.
Είναι καιρός να τολμήσουμε. Είναι καιρός με αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση,
με αποφασιστικότητα , με εντιμότητα και διάθεση προσφοράς να επιδιώξουμε ένα νέο ξεκίνημα.
Είναι καιρός όλοι μαζί, σεβόμενοι τις ανάγκες κάθε κοινωνικής ομάδας ξεχωριστά, να χτίσουμε μια πιο δυνατή, αντάξια του ονόματός της Μύκονο. 
 
 
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΑΛΑΧΑΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Νικόλας Σαλάχας γεννήθηκε στην Μύκονο στις 8 Απριλίου 1969.
Τα παιδικά του χρόνια τα έζησε στην Μύκονο και αποφοίτησε από το Λύκειο Μυκόνου το 1988.
Φοίτησε στην Μαθηματική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών απο όπου και πήρε το πτυχίο του το 1993. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα Ψυχολογίας και Διδακτικής των Μαθηματικών στη Φιλοσοφική Σχολή του ιδίου Πανεπιστημίου.
Υπηρέτησε την θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία ως δόκιμος αξιωματικός αμύνης αεροδρομίων και απολύθηκε το 1995 με τον βαθμό του έφεδρου Ανθυποσμηναγού.
Από τότε ζεί μόνιμα στην Μύκονο και εργάζεται ως καθηγητής μαθηματικών παραδίδοντας μαθήματα σε μαθητές μέσης εκπαίδευσης με στόχο την προετοιμασία τους για την εισαγωγή τους στην ανώτατη.
 Το 2006 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Μυκόνου και υπηρετεί το Δήμο μέχρι σήμερα.  
Eίναι 41 ετών, παντρεμένος με την Ελένη Βιδάλη. Έχει μια κόρη την Ήλια 4 ετών και ένα γιό τον Δημήτρη 3 ετών.

Ε  Π  Ι  Σ  Τ  Ο  Λ  Ε  Σ

 Μύκονος 23/11/2009
 
Σαλάχας Νικόλας                                                   Προς: Οικονομική Υπηρεσία               
Δημοτικός Σύμβουλος                                                         Δήμου Μυκόνου          
Μύκονος                                                     
Τηλ.   6972054054                                             Υπόψη: 1. Προϊστάμενο Ταμειακής                    
           2289028450                                                              Υπηρεσίας
e-mail salnick@otenet.gr                                                     κ. Κ. Κατσούδα
                                                                                          2. Προϊστάμενο Τμήματος
                                                                                              Εσόδων
                                                                                              κ. Α. Αρτέμη
 
                                                                              Κοιν: Αναπληρώτρια Προϊσταμένη 
                                                                                         Οικονομικών Υπηρεσιών
                                                                                          κ. Κ. Ζουγανέλη
  
Από την αναλυτική έκθεση των Ορκωτών Ελεγκτών, την οποία παρέλαβα από την Οικονομική Υπηρεσία μετά από προφορική μου αίτηση προκύπτει ότι :
  1. Ακυρώθηκε σημαντικός αριθμός Διπλοτύπων Είσπραξης και δεν βρέθηκαν όπως έπρεπε τα πρωτότυπα ακυρωμένα Διπλότυπα Είσπραξης τα οποία αφορούσαν παράβολα Αλλοδαπών και έσοδα Νεκροταφείου.
  2. Δεν βρέθηκαν ορισμένα Διπλότυπα Είσπραξης για τα οποία δεν προκύπτει (σύμφωνα με την έκθεση) αν χρησιμοποιήθηκαν και που.
 Παρακαλώ να με ενημερώσετε άμεσα και εγγράφως για τις ενέργειες που έχουν γίνει για τα Διπλότυπα που αναφέρονται στις περιπτώσεις 1. και 2. Εφόσον υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος για απώλεια εσόδων από τον Δήμο από αυτήν την αιτία να αναφερθεί.
  1. Από την έκθεση των Ορκωτών επίσης προκύπτει ότι δεν είχαν βεβαιωθεί και δεν είχαν εισπραχθεί οφειλές χρήσης παραλιών. 
Παρακαλώ άμεσα και εγγράφως να με ενημερώσετε ποιοι είναι οι οφειλέτες καθώς και τι ποσό χρωστά ο καθένας με ανάλυση κατά έτος βάσει των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί τόσο από τους πλειστηριασμούς όσο και από τις απευθείας αναθέσεις. 

  
Σαλάχας Νικόλαος  
Δημοτικός  Σύμβουλος  

 
Σαλάχας Νικόλαος                                                                              Μύκονος 01/04/2010
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Μυκόνου                                                                                 Προς: Διοικητικό Συμβούλιο          
Τηλ.2289028450                                                                                             1ου Παιδικού Σταθμού     
         6972054054                                                                                            Δήμου Μυκόνου
                                                                   
                                                                                                               Κοιν: 1. Δημοτικό Συμβούλιο                                                       
                                                                                                                             Δήμου Μυκόνου
                                                                                                                          2.Παιδικό Σταθμό
                                                                                                                              Αεροδρομίου
                                                                                                                           3.Παιδικό Σταθμό
                                                                                                                               Άνω Μεράς
 

Κύριε Δήμαρχε και Πρόεδρε του 1ου Παιδικού Σταθμού του Δήμου Μυκόνου,
Με αφορμή την πρόσκλησή σας για την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Παιδικού Σταθμού την 1η Απριλίου 2010 έχω να σας παραθέσω τα κάτωθι:
1. Η συνεδρίαση αυτή είναι η πρώτη που πραγματοποιείται μέσα στο 2010.
2. Κατά το έτος 2009 πραγματοποιήθηκαν υπό την Προεδρία σας δύο μόνο συνεδριάσεις όπου η μία αφορούσε την ψήφιση του προϋπολογισμού τον μήνα Δεκέμβριο ενώ η άλλη είχε γίνει έξι μήνες νωρίτερα περί τον μήνα Ιούνιο.
3. Τα ανωτέρω έρχονται σε αντίφαση με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που ορίζει ότι οι συνεδριάσεις πρέπει να γίνονται τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.
4. Συνέπεια όλων των παραπάνω είναι το συμβούλιο να μην ενημερώνεται πλέον για ουσιώδη ζητήματα που αφορούν την λειτουργία των παιδικών σταθμών του Δήμου μας και τα μέλη του συμβουλίου να μην συμμετέχουν στην λήψη των αποφάσεων οι οποίες παίρνονται κατά συνέπεια ατύπως και μονομερώς.
Το αποτέλεσμα είναι:
Α. Δεν έχουμε σαφή ενημέρωση τόσο για τις κρατικές όσο και για τις δημοτικές επιχορηγήσεις που έχει πάρει ο Παιδικός Σταθμός αλλά κυρίως για τα τροφεία που πληρώνει κάθε γονιός μετά από σχετική απόφαση που είχε πάρει το Διοικητικό Συμβούλιο στο τέλος του 2008.
Β. Δεν υπάρχει ενημέρωση για τις μεταβολές που έχουν συμβεί στο προσωπικό του Παιδικού Σταθμού. Συγκεκριμένα ενώ μαθαίνω ότι υπάρχει προσωπικό που δεν έχει πληρωθεί καθόλου μέσα στο 2010, ταυτόχρονα ενημερώνομαι από τον τύπο ότι προχωρήσατε στην ορκωμοσία κάποιων υπαλλήλων του Παιδικού Σταθμού. Θα έπρεπε όμως εδώ και καιρό να έχουμε προχωρήσει με διαφανείς διαδικασίες στην τακτοποίηση του απαραίτητου προσωπικού το οποίο καλύπτει πάγιες ανάγκες και όχι να φτάνει το Πάσχα και κάποιοι εργαζόμενοί μας να είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Επίσης αναρωτιέμαι εάν πλέον το τακτικό προσωπικό του Παιδικού Σταθμού έχει περάσει τα 10 άτομα και εάν ναι, γιατί δεν αποτελεί θέμα του σημερινού συμβουλίου η αύξηση των μελών του Δ.Σ. του Παιδικού Σταθμού με έναν εκπρόσωπο των εργαζομένων όπως σαφέστατα ορίζεται από τον κώδικα.
Γ. Ενώ το συμβούλιο του Παιδικού Σταθμού έχει πάρει από τον έτος 2008 σαφή απόφαση να εξετάζει μεμονωμένες περιπτώσεις πληρωμής των τροφείων όταν συντρέχουν ουσιαστικοί λόγοι αδυναμίας των γονέων να ανταπεξέλθουν και επειδή μαθαίνω ότι έχετε ενημερωθεί για τέτοιες περιπτώσεις αναρωτιέμαι γιατί το συγκεκριμένο δεν είναι θέμα του σημερινού συμβουλίου.
Δ. Έχουμε μείνει αισθητά πίσω στην κάλυψη των υποχρεώσεων μας στους διάφορους προμηθευτές μας και δεχόμαστε πλέον παράπονα ότι καθυστερούν αδικαιολόγητα οι πληρωμές τους. Φαίνεται δε ότι δεν έχουν γίνει ακόμη σχεδόν καθόλου πληρωμές που αφορούν από το έτος 2009.
Ε. Παρά τα όσα ορίζει ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του 1ου Παιδικού Σταθμού δεν υπάρχει ούτε καν ενημέρωση για την απορρόφηση των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς μας. Μαθαίνω δε ότι υπάρχουν αιτήσεις από πέρυσι τον Απρίλιο, Ιούνιο και Αύγουστο που δεν έχουν ικανοποιηθεί και τις οποίες το Δ.Σ. ουδέποτε έχει εξετάσει.
Στ. Βασικές λειτουργικές και κτιριακές ανάγκες (όπως για παράδειγμα η επαύξηση του ρεύματος στους σταθμούς) δεν δρομολογούνται και κατά συνέπεια δεν υλοποιούνται με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία των σταθμών.
Συνέπεια όλων των ανωτέρω είναι η έγγραφη διαμαρτυρία μου, η οποία και παρακαλώ να διαβαστεί τόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο και σας δηλώνω ότι δεν θα παραστώ στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου θεωρώντας απαράδεκτα τα όσα συμβαίνουν. Επιφυλάσσομαι δε επί παντός νομίμου δικαιώματος μου.

Σαλάχας Νικόλαος
Δημοτικός Σύμβουλος

 
 

Πίσω
Αποστολή σελίδας με email  Αποστολή σελίδας με email
Εκπτύπωση σελίδας Εκπτύπωση σελίδας
Πάνω