Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
 
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2010 10:27:53
Ανακοινώσεις: 
 
Αποστόλου Μαριγούλα του Ματθαίου
Είστε εδώ: Αποστόλου Μαριγούλα του Ματθαίου
 

Αποστόλου Μαριγούλα του Ματθαίου
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Συνδυασμό "Μύκονος Επόμενη Μέρα"


Αγαπητοί συμπολίτες
 
Ως ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που υπήρξαμε, θεωρήσαμε ότι έφτασε η στιγμή για να συμμετέχουμε στη σύμπραξη δυνάμεων που από την αρχή της προεκλογικής περιόδου θέλαμε, ώστε να φτάσουμε στην αλλαγή της σημερινής διοίκησης που δε μας ενέπνευσε την εμπιστοσύνη ότι μπορεί να διοικήσει σωστά το νησί.
Οι  λόγοι που μέχρι τώρα δεν βιαστήκαμε να  πάρουμε την απόφαση να συστρατευτούμε με κάποιο συνδυασμό είναι:
1.       Ο τόπος ήταν σε δύσκολη κατάσταση και ήθελε νηφαλιότητα η οποιαδήποτε απόφαση.
2.       Δεν υπήρχε πολιτική σκοπιμότητα
3.       Φύγαμε γιατί η διαχείριση του οικονομικού σκανδάλου εκ μέρους της πλειοψηφίας, ήταν μια ακόμη απόδειξη ότι η παράταξη στην οποία συμμετείχαμε δεν ήταν πλέον ικανή να διαχειριστεί σωστά το Δήμο.
Υπολογίζαμε στη σύμπραξη των υγιών δυνάμεων του νησιού και η ειλικρινής θέλησή μας ήταν η συμπόρευση για το καλό του τόπου. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο καταλήξαμε στην απόφαση να συμπορευτούμε με τον συνδυασμό του Ανδρέα Φιορεντίνου, χωρίς αυτό να σημαίνει σε καμμία περίπτωση ότι η επιλογή μας υποτιμάει τους συνδυασμούς της Πολιτικής Άνοιξης ή της ΚΕΠΟΜ.
 
Οι λόγοι που με έχουν οδηγήσει στην ενασχόλησή μου με τα κοινά, εδώ και 8 χρόνια,  είναι η αγάπη μου για τον τόπο. Η  γνώση των προβλημάτων και προτεραιοτήτων του νησιού. H πεποίθησή μου ότι μπορώ να συμμετέχω αποτελεσματικά στην επίλυση των προβλημάτων  του  και στον σχεδιασμό του μοντέλου διοίκησης και ανάπτυξής του.  Οι ίδιοι λόγοι και το υψηλό αίσθημα ευθύνης αποτέλεσαν γνώμονα για τις επιλογές που κατά καιρούς έχω κληθεί να κάνω. Οι ίδιοι αυτοί λόγοι ήταν που με ώθησαν να ανεξαρτοποιηθώ  προσφάτως από την Δημοτική Παράταξη της πλειοψηφίας, μετά την διαπίστωση πως η παρούσα Δημοτική Αρχή παρέκλινε από τις αρχές με τις οποίες είχαμε δεσμευτεί, απέναντι στους συμπολίτες μας.
            Βρισκόμαστε σε μια σημαντική καμπή για τον τόπο μας. Το αυτοδιοικητικό τοπίο αλλάζει με το νομοσχέδιο του Καλλικράτη. Οι δύσκολες εθνικές οικονομικές συγκυρίες, αλλά και σε τοπικό επίπεδο, τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μετά το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο στον Δήμο, επιβάλλουν να παραμερίσουμε όλοι τις προσωπικές μας φιλοδοξίες,  που πολλές φορές αποπροσανατολίζουν και να αγωνιστούμε για τη Νέα Μύκονο. Αυτές τις ώρες έχει μεγάλη σημασία η επιλογή του καθενός μας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Γιατί τα χαρακτηριστικά που κρίνουν την παρουσία μας στις προσεχείς εκλογές θα πρέπει να είναι αυστηρά αυτοδιοικητικά.
            Πολλά ακούστηκαν. Πολλά γράφτηκαν. Θέλω να διαβεβαιώσω πως ουδέποτε μπήκα σε ατέρμονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και παρεούλες. Διάλεξα ένα υψηλό επίπεδο υπεύθυνης συζήτησης. Έτσι θα πορευτώ. Διαβουλεύτηκα.  Ζύγισα και μετά αποφάσισα. Μετά από συζητήσεις με όλες τις υγιείς αυτοδιοικητικές δυνάμεις και κινήσεις του νησιού και επειδή πιστεύω πως οι σωστές συμφωνίες γίνονται βάσει Αρχών αποφάσισα να συμπορευτώ με την Δημοτική Παράταξη του κ. Α.Φιορεντίνου «Μύκονος Επόμενη Μέρα»,  συμφωνώντας απόλυτα με το πλαίσιο 10 Αρχών για την σύγκλιση των αυτοδιοικητικών δυνάμεων του νησιού που έχει θέσει.
Συντάσσομαι  με όλες μου τις δυνάμεις στον αγώνα της ανανέωσης, της ανατροπής και επαναθεμελίωσης της δημοτικής αρχής. Το ήθος, η τιμιότητα ο σεβασμός στον πολίτη είναι προαπαιτούμενα γι’ αυτό το εγχείρημα. Η Λερναία Υδρα του παρελθόντος  θέλει ριζική αποξήρανση  για να τελειώνουμε. Να προχωρήσουμε μπροστά. Μια νέα, πιο υγιής, πιο συλλογική, πιο δημοκρατική εποχή διαφαίνεται. Κι αυτή τη νέα εποχή καλούμαστε να υπηρετήσουμε.
Η στήριξή μου και η συστράτευσή μου με την Δημοτική Παράταξη του Α. Φιορεντίνου και η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του, έχει στόχο να υπηρετήσει τον τόπο μας και να δικαιώσει τις προσδοκίες των συμπολιτών μας.
     Σ ε αυτές τις εκλογές πρέπει να καταφέρουμε όλοι μαζί εκείνο που ξέρουμε ότι είναι δυνατόν. Μια Μύκονο αναγεννημένη. Μια Μύκονο ικανή να πιστέψει ξανά.
Χρειάζεται συμπόρευση συναίνεση και ψυχή.
Για μια ακόμα φορά καταθέτουμε την ψυχή μας.
 
Μαριγούλα Αποστόλου
 
 
 Γεννήθηκα, ζω και εργάζομαι μόνιμα στην Μύκονο.
Είμαι κόρη του Μαθιού και της Ελένης Αποστόλου. Σπούδασα στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάω Αγγλικά και Γαλλικά. 
Εκλέγομαι Δημοτική Σύμβουλος από το 2002.
Διετέλεσα Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου (2002-2008) ως εκ τούτου γνωρίζω σε βάθος τα διαδικαστικά και λειτουργικά ζητήματα του Δήμου. Ανεξαρτητοποιήθηκα τον Απρίλιο 2010 από τη Δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας, μετά τη διαπίστωση πως η παρούσα Δημοτική Αρχή, παρέκκλινε από τις αρχές με τις οποίες είχαμε δεσμευτεί απέναντι στους συμπολίτες μας.
Έχω ιδιαίτερη ευαισθησία και δίνω έμφαση σε θέματα παιδείας.
Ως Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής υλοποιήσαμε την ολική ανακαίνιση του
Δημοτικού Σχολείου Λάκας, την διαμόρφωση του αύλειου χώρου του καθώς και την
ανακατασκευή των χώρων υγιεινής.
Προώθησα έργα συντήρησης και εκσυγχρονισμού των νηπιαγωγείων του νησιού.
 Συντέλεσα στον προγραμματισμό της μεταστέγασης του 2ου νηπιαγωγείου Μυκόνου. Υπήρξα
Μέλος του ΔΣ του 1ου Παιδικού Σταθμού Μυκόνου και αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων. 
Επίσης συνδιοργάνωσα με την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση 'Ελλάδα Καθαρή' Τριήμερο
Περιβαλλοντικών Δράσεων με τη συμμετοχή μαθητών όλων των βαθμίδων.
Πιστεύω ότι η επένδυση στον πολιτισμό αποτελεί προτεραιότητα για τον τόπο. Είμαι
Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΔΕΠΑΜ καθώς και Αν. Μέλος του Πολιτιστικού
Οργανισμού "Γ.Αξιώτης".
Συμμερίζομαι και συνδράμω με ενεργό τρόπο τις δράσεις των πολιτιστικών και φιλανθρωπικών συλλόγων του νησιού. Είμαι ιδρυτικό μέλος των Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου και μέλος του
Διοικητικού Συμβούλιου της Λαογραφικής Συλλογής Μυκόνου. Επίσης είμαι μέλος του ΔΣ του
Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και της νεοσύστατης Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του
Δήμου Μυκόνου.
Είμαι παντρεμένη με τον Ζουγάνε Μπουγιούρη και έχω δύο παιδιά, την Ελένη
και τον Αντώνη. Από το 2000 εργάζομαι στην οικογενειακή μας επιχείρηση.

 
Πίσω
Αποστολή σελίδας με email  Αποστολή σελίδας με email
Εκπτύπωση σελίδας Εκπτύπωση σελίδας
Πάνω